Mobilephone Unit Pictures Archive (MUPA)

By: izhal abdul halin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  >  >>]    [Archive]
Monday, 2-Jan-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
MUPA's in Japan

4000yen
Vodafone
Wilcom
View all 18 photos...
Ni gambar2 'ketai denwa' (handphone) kat Jepun. Harga dari Zero Yen sampai 30,000yen je... Nak convert yen ke RM??? RM=yen bahagi seratus dan kali 3... Contoh... 100yen=RM3... Antara features HP sini adalah Internet Access, GPS device, E-mail, Instant Messaging, Video Conferencing, Video Camera dan Digital Still Camera (up to 3.2MP), Code Reader dan yang terbaru sekali, feature Karaoke. Internal features macam calender, diary dan profiler tu memang hebat le... Digital camera dalam hp sini ada yang pakai fuji honeycomb CCD (Charge Coupled Device)... Mungkin yang pakai CMOS pixel pon tak lama lagi akan keluar... System 3G dah dipakai sejak tahun 2003. Tepat dengan time wa predict phone video conferencing akan muncul di Malaysia, tapi wa silap...Ianya muncul di Jepun dulu...
Oleh sebab harga murah, kalau takde duit nak beli digital camera hebat, beli handphone pon dah cukup untuk ambil gambar2 berquality. Fotopage ni memang 100% wa ambil pakai handphone, TOSHIBA. Kecuali gambar 3D kat 1st enrty... Tu pakai CMOS TOF Range Image Sensor bikin sendiri...
Carrier line sini yang glamer adalah Vodafone, NTT Docomo, AU(wa pakai line ni sebab ada 50% off untuk student), TUKA, WIllcom dan sebagainya...
Kenapa kat Malaysia mahal sangat harga hp? Tanyalah Celcom dan TMtouch... Kroni nak buncitkan lagi perut kot... So kalau nak handphone kita cun macam sini, kita kena belajar buat sendiri laaaaa...


Sunday, 1-Jan-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
Selamat Tahun Baru!!!

next ronaldinho, version hensem
abah jom jalan-jalan...
pasta lover's lunch
View all 12 photos...
Ni adalah gambar-gambar hari-hari terakhir tahun 2005... Tahun 2006 bulan 10, balik Malaysia!!! Whoaaaa... Lagi satu, Tahniah kepada Mat Kelawar atas kejayaan majlis pernikahan beliau tempoh hari ...


Tuesday, 27-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
The adventures of MUPA continues

baru sampai sekolah
labku tingkap bucu atas skali
my work station lepas rearrange
View all 17 photos...
Gambar2 atas tu dekat lab saya. Haritu lab mates semua pi party hujung tahun. Tahun ni malas nak join sebab mahal. So saya rearrange saya punya workstation dan posing...

Semalam adik selamat dari DPT immunization sebab klinik dia half day. Harini selamat lagipasal klinik dia tutup. Tahun depanlah kita cucuk adik ni... Gambar-gambar harini, Takoyaki, Jusco, Big Fuji di waktu perayaan awal dan akhir tahun di Jepun!!!



Monday, 26-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Blue LED Technology and Holidays...

Taco Lunch
Taco Cook and Assistant
Washing Machines
View all 12 photos...
Gambar-gambar malam hari natal. Gambar-gambar laundry pasal Izz Farish termuntah atas selimut, so terpaksalah saya pi basuh... Lepas amik selimut, kami semua pi beli barang2 di Jusco dan msa nak balik, kami singgah downtown Hamamatsu untuk ambil gambar2 pokok2 bercahaya... Enjoy!!!


Saturday, 24-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Gambar anak-anak...

malas pakai baju
suka pakai spek je
bowling 1
View all 12 photos...
Gambar untuk harini belum di ambil lagi so ini koleksi gambar2 lama... Location, Hamamatsu, Jepun... Kalo sempat aku akan snap gambar2 untuk harini...

OK, ni gambar2 harini... Jepun ni time cristmass jadi orang puteh la depa. Kedai2 semua sesak sebab sale. Radio lagu cristmass mengalahkan USA. Actually depa start sale 2 bulan sebelum cristmass... Here's the kicker... Cristmass here is not a HOLIDAY!!! hahahahahhahaa... kecoh je lebih, cuti pon tarak...

esok kalo aku free aku pi amik scene cristmass jepun ni... tapi tak janji le...


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net